Rockyhtye CMX julkaisee 25. marraskuuta Cloaca Maxima III-kokoelman.

Cloaca Maxima III sisältää yhteensä 39 kappaletta. Mukana on seitsemän ennen julkaisematonta kappaletta ja materiaalia kuluneen vuosikymmenen ajalta. Yhtye myös coveroi albumilla Antti Tuiskun Hyökyaalto-kappaleen.

CMX elää ja julkaisee kuluneen vuosikymmenensä tiivistettynä kokoelma-albumille, jossa on mukana ainakin seitsemän koskaan julkaisematonta raitaa. Väitän, että jokainen niistä olisi puolustanut paikkaansa myös albumeilla. Ja yksi kappale on sellainen, että vaikka en olisi ikinä julkaissut muuta, niin lepäisin rauhassa. Kaikki muut varmaan inhoavat koko biisiä. Sen nimi on Suuri pyramidi. 

Versioimme myös Antti Tuiskua. Hänen kappaleensa Hyökyaalto kuulosti korvaani aina jotenkin CMX-laululta. Nyt teimme siitä sellaisen.” – AW Yrjänä.

CMX tekee joulukuussa kymmenen keikan kiertueen. Kuljettuja teitä, harvemmin kuultuja lauluja 2016 -kiertue nähdään Lahdessa, Turussa, Helsingissä, Tampereella, Lappeenrannassa, Joensuussa, Kuopiossa, Oulussa sekä Jyväskylässä.

Viime vuoden joulukuussa CMX teki minikiertueen, jossa yhtye esitti laajasta tuotannostaan harvemmin livenä kuultuja lauluja. Kaikki keikat myytiin ennakkoon loppuun. Tänä vuonna yhtye laajentaa konseptia yhdeksään kaupunkiin. Yllätyksiä, harvinaisuuksia ja tuskin ikinä livenä toteutettua materiaalia on luvassa runsaasti koko uran varrelta.

Torniossa vuonna 1985 perustettu CMX on uransa aikana myynyt yli 400 000 levyä, äänestetty lukuisia kertoja merkittävimmäksi kotimaiseksi bändiksi ja saavuttanut huojumattoman aseman sekä kriitikoiden että suuren yleisön keskuudessa.

 

Haastattelut & tiedustelut:

Sami Rikala
[email protected]
puh. 0400 766 879