”Sininen sunnuntai ei ollut mitenkään itsestäänselvä valinta ensimmäiseksi singleksi, sillä levyltä olisi löytynyt monta muutakin hyvää vaihtoehtoa. Armottoman spekuloinnin jälkeen päädyttiin kuitenkin tähän. Nyt olen jo vakuuttunut siitä että ratkaisu oli oikea. Kuvasimme biisiin videon, ja sitä on pyöritelty todella monta kertaa ilman pienintäkään merkkiä kyllästymisestä. Paskempi ralli olisi varmasti ruvennut riepomaan jo sen kolmannenkymmenennenyhdeksännen oton jälkeen”, Ilkka Alanko kertoo sinkkuvalinnan taustoista.

Sininen sunnuntai – sinkulla ja tulevalla levyllä Ruusujen kanssa yhteistyön aloitti uusi tuottaja Mikko Tamminen, joka teki välittömästi vaikutuksen yhtyeeseen. ”Olimme Koden kanssa jo haastatelleet useita tuottajakandidaatteja, mutta Mikon kohdalla molemmille tuli sama vahva intuitio siitä, että tämä on etsimämme henkilö. Olimme heti samalla aaltopituudella ja tulimme juttuun loistavasti. Minulla oli koko ajan tunne, että tällainen ihminen on olemassa, mutta se pitäisi vaan löytää. Nyt hän on kanssamme”, Alanko iloitsee.

”Mikko ymmärsi heti mistä biiseissämme on kyse ja loihti niihin uskomattoman hienon soundimaailman. Tällä levyllä on jotain uutta, mutta taas toisaalta tuttua. Ruusujen vahvuudet on nostettu upeasti esiin”, Alanko kiittelee.

Alangon mukaan Neljä Ruusua ei olisi Neljä Ruusua jos se ei olisi muuntautumishakuinen. Ruusujen levyt risteilevät aina jossa rockin ja popin välillä äärilaitoja kaihtamatta, mutta tämä ei ole koskaan itsetarkoituksellista. Erilaisia biisejä syntyy, ja niillä kaikilla on oma identiteettinsä.

”Me menemme aina biisi edellä ja annamme kullekin teokselle mahdollisimman sopivan ympäristön. Näistä erilaisista kappaleista syntyvä albumikokonaisuus on aina ennaltaarvaamaton. Emme lähde johdattelemaan kohtaloamme, vaan annamme musiikin viedä ja katsotaan minne se johtaa. Tässä mielessä olemme aika hörhöjä.”, Alanko nauraa.