Keko Salata julkaisi odotetun toisen albuminsa ”Laulajan näköinen mies”

Keko Salata julkaisi odotetun toisen albuminsa ”Laulajan näköinen mies”

17.05.2019 Uutiset Keko Salata

”Laulajan näköinen mies” on streamannut jo ennakkoon kultaa

Kuuntele albumi tästä: https://lnk.to/KekoSalata-Laulajan-nakoinen-mies

Julkaisu: SAHH
Jakelu: Sony Music Finland

Keko Salata julkaisi tänään odotetun toisen albuminsa ”Laulajan näköinen mies”. Albumi sisältää singlet ”Vanha feat. BEHM”, ”Love Story”, Tavallinen”, ”Äiti & isä”, ”Vaahtokarkkii” sekä ”Älä sano”. Kappaleita on kuunneltu Spotifysta jo yli 13 miljoonaa kertaa, mikä ylittää albumin kultarajan. Albumista julkaistaan myöhemmin rajoitettu vinyylipainos.

Lyyrisesti albumi jatkaa debyyttialbumilta tuttua linjaa, mutta sisältää entistä rujompaa itseanalyysiä, huumorilla ja itseironialla höystettynä:

Laulajan näköinen mies tarkoittaa nimensä mukaisesti oman peilikuvan pohtimista. Miltä näytän? En oikein tiedä mutta en koe näyttäväni samalta kuin esim lentokapteeni tai poliitikko. Tällä levyllä tuloksena oli laulaja. Mikä ei tarkoita “stara” lookkia vaan ihan mitä vaan, tavallista. Ajattomuutta puoltaa myös sävellysmaailma mikä jatkaa vanhan klassisen musiikin sekä alakuloisten iskelmämelodioiden polulla”, kuvailee Keko Salata.

Keko Salata on laulaja, lauluntekijä ja tuottaja, joka on julkaissut kaksi albumia. Debyyttialbumi ”Neuroottinen, dramaattinen, charmikas” on myynyt platinaa ja ”Laulajan näköinen mies” jo ennakkoon kultaa. Keko Salatan kappaleita on kuunneltu Spotifysta yli 35 miljoonaa kertaa. Tunnetuimpia kappaleita ovat Spotify-listan ykköseksi noussut ”Tavallinen” parhaillaan Spotifyn top20-listalla oleva ”Vanha feat. BEHM” sekä platinaa streamanneet ”Älä sano”, ”Pari kilometriä feat. Diandra” ja ”Boombidibyebye feat. Ivone Cerdan”.

Keko Salata on päätynyt listojen kärkeen ja kuulijoiden sydämiin haastaen perinteisiä käsityksiä artistiudesta ja siitä, millaista popmusiikin pitäisi olla:

Mun musa rakentuu vastakohdille. Tykkään siitä, että joku voi olla tosi surumielistä, mutta samaan aikaan siitä voi tulla hyvä fiilis. Myös mun tavassa olla artisti on tällaisia vastakohtia. Tykkään siitä kun jengi suhtautuu mun musaan intohimoisesti, mutta samalla en halua olla jatkuvasti esillä somessa tai iltapäivälehtien otsikoissa. Mä uskon mun biisien voimaan, mutten halua tyrkyttää niitä ihmisille”, kuvailee Keko Salata.

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter