Kotimaisen poptaivaan uusin tähti Aleksanteri Hakaniemi ei lepää laakereillaan – Uusi sinkku Pelkääks vai rakastaks ulkona tänään!

Kotimaisen poptaivaan uusin tähti Aleksanteri Hakaniemi ei lepää laakereillaan – Uusi sinkku Pelkääks vai rakastaks ulkona tänään!

Aleksanterin debyyttilevyn singlet Etsi mut ja 15 ovat ylittäneet kultarajan, ja Filmi katkee sekä Pane ja mut sekasin -sinkkuja, kuten myös koko albumia on striimattu jo reippaasti yli platinarajan. Nuorena jaksaa -levy nousi myös ilmestymisviikollaan Suomen virallisen albumilistan ykköspaikalle.

KUUNTELE: https://lnk.to/Aleksanteri-Hakaniemi-Pelkaaks-vai-rakastaks

Aleksanterin mukaan debyyttilevyn tekoprosessi avasi hänet aivan uudella tavalla biisinkirjoittajana.

”Musta tuntui, että sain sen proggiksen aikana kielen, jota mulla ei ennen ollut. Oon aina kirjottanut biisejä, mut joku takalukko aukesi isosti ja nyt latu on auki. Eka levy oli niitä oman aikansa murheita ja huumaa, rakkauslauluja tunteiden molemmin puolin. Itse nimikkobiisiä kirjottaessani tajusin mitä teen seuraavalla levyllä – avaan omaa elämäntarinaani ja arvomaailmaani. Enköhän mä tokalle levylle rakkaudestakin kirjoita, mut just nyt tuntuu että se ei kiinnosta niin paljon kun ekan levyn kohdalla. Tai siis kiinnostaa rakkaus toki, muttei ne rakkauslaulut”, Aleksanteri nauraa.

Hyvin menestyneen debyyttilevyn jälkeen moni artisti on alkanut puristaa mailaa, kun debyytin menestys olisi pitänyt toistaa uudelleen tai jopa ylittää. Aleksanteri ei tätä ilmiötä tunnista.

”Multa on kyselty paljon oliko vaikeaa aloittaa tokan levyn teko. Senhän kuulemma pitäisi olla. No ei se ollu, kun en ole pitänyt mitään stressiä ja jännitystä kasvattavaa taukoa. Tämä eka sinkku tokalta levyltä syntyi samaan aikaan, kun Nuorena jaksaa -levy julkaistiin, eli me pidettiin vaan flow’ta yllä. Enemmän turhauttaisi, jos pitäisi pitää jotain taukoa väkisin.”

”Mun oman elämän tehdasasetukset on aika ristiriitaiset. On huono itsetunto ja mokaamista ja uusia asioita pelkäävä Aleksanteri ja sit tosi yllytyshullu rohkea ja kaikkia etikettejä vastaan taisteleva kapina-Ale. Olenko nyt rohkea ja yritän, vai jätänkö kokeilematta, jotta mitään pahempaa ei tapahdu? Pääsääntöisesti oon aina kokeillut ja onhan tää ammatti ja meininki hullujen hommaa. Siks mä tätä rakastan. Katoin Jim Carreystä kertovan dokumentin Jim and Andy ja sieltä sain yhden elämänopin. Jimin faija oli tehnyt kaiken aina varman päälle, elänyt elämänsä turvallisesti ja sit työt oli kuitenkin lähtenyt täysin yllättäen alta. Oppi oli, että sitä voi mokata myös jutut mistä ei pidä, joten kantsii tehä sitä mitä rakastaa. Sen mä painoin tähä biisii ja loin tän kahden voiman, pelon ja rakkauden, valtataistelun”, Aleksanteri kertoo biisin taustoista.

”Elämässä voi etsiä hyviä ja huonoja puolia. Sillä on vaan väliä kumpaan keskittyy. Jos keskittyy näkemään hyvää, löytää sitä. Jos keskittyy näkemään paskaa, löytää sitä. Mä odotan innolla mun ekaa festarikesää, vaikka en tiedä yhtään miten se tulee menemään. Mut tiedän, et siitä tulee ikimuistonen!”

instagram.com/aleksanterihakaniemi
facebook.com/aleksanterihakaniemi
twitter.com/a_hakaniemi
bit.ly/AleksanteriHakaniemi_YouTube
Snapchat: hakaniemi

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter