“Musa ei aiheuttanut enää mitään tunnereaktiota.”  Redrama joutui lähtöruutuun ja löysi itsensä uudelleen

“Musa ei aiheuttanut enää mitään tunnereaktiota.” Redrama joutui lähtöruutuun ja löysi itsensä uudelleen

02.03.2018 Uutiset Redrama
Uusi kappale Catch Me avasi Redraman luovan lukon, mutta matka ei ollut helppo. Kuuntele kappale: https://lnk.to/redrama-catch-me

Viime vuonna näihin aikoihin Redraman kuulokkeissa ei soinut musiikki. Kotimaisen räpin uranuurtaja, alan arvostettu ammattilainen, Voice Of Finlandin tähtituomari ja hittejä vyölleen tahkonnut artisti ei yksinkertaisesti jaksanut kuunnella mitään. Musa ei kuulostanut hyvältä, yksikään biisi ei nostanut ihoa kananlihalle eikä mikään tarttunut korvamadoksi.

Redrama oli halunnut vain hetkeä aiemmin haastaa itseään ja kokeili tehdä kappaleitaan suomeksi. Syntyi kaksi hyvin menestynyttä sinkkua: Aaltoo feat. Jurek ja Pelkkää lovee feat. Nikke Ankara & Kube. Nämä biisit antoivat konkariartistin kokeilla rajojaan ja löytää tekemiseen uutta tuulta.

Oli todella siistiä tehdä nämä biisit, mutta sen jälkeen suomenkielistä kamaa ei vaan syntynyt. Se mikä oli alussa tuntunut uudelta ja inspiroivalta muuttui väkisin puristamiseksi” Redrama kertoo.

 

Mitä tehdä kun musiikki on ammatti ja elämä mutta se ei herätä tunteita? Redrama joutui palaamaan peruskysymysten äärelle. Fiiliksen katoaminen tuntui nielaisevan koko artistin. Luovuus tuntui tyrehtyvän ja oma musa kuulosti tasapaksulta. Eri genrejen välillä testailu ei tuottanut tulosta. Redramasta tuntui että hänen ei kannata julkaista kappaleita joista ei ole itsekään innostunut.

Redrama pakotti itsensä hakemaan tunnesiteen takaisin musaan. Hän kuunteli levyittäin ja tunneittain nuoruutensa idoleita. Kuulokkeissa soi Nas, kotona kaikui Pearl Jam. Tätä systemaattista nostalgian kautta kaivamista jatkui siihen, saakka kunnes levylautaselle löytyi Tom Pettyn Free Fallin‘.

“Se avas tunnehanat ihan täysin. Joku sen biisin yksinkertaisuudessa sai mut tajuamaan että tätä se on: noi soinnut ja toi kitara, tätä se musa on. Samaa juurevaa fiilistä mun on pakko saada omiin biiseihin. Olisi pitänyt tajuta se siinä vaiheessa kun suunnittelin tekeväni bilebiisejä ja jokainen aihio olikin raffi ja synkkä.”

“Tajusin että usko itseeni oli ollut kortilla”

Pikkuhiljaa Redrama lähti purkamaan sisältä kumpuavia fiiliksiä. Itselleen kannatti olla rehellinen, sillä paperille hahmottui Catch Me.

“Halusin olla mahdollisimman kaukana studiosta, säveltää orgaanisesti enkä tehdä suoraan biitteihin riimejä. Sävelsin kitaran kanssa laiturilla ja huomasin että aiheeksi nousi yleinen hukassa olo. Kaiken tän pohdiskelun ja nostalgisoinnin jälkeen huomasin, että usko itseeni oli ollut kortilla. Mulla on kuitenkin vahva tunne siitä, että elämä kantaa ja tulevaisuus on hyvä. Halusin tuoda tätä toiveikkuutta myös mukaan biisiin.”

Rock-tuottajan ja räppärin yhteinen sävel

Aisapariksi biisille löytyi tuottaja Aki Sihvonen. Sihvosen kanssa musan teko aloitettiin puhumalla. Miehet istuivat tuntikausia studiolla keskustelemassa. Muusikoiden keskeinen kunnioitus ja Sihvosen tausta rock-tuottajana nostivat Catch Me:n sen lopulliselle tasolle. Biisin tärkein ansio on kuitenkin se lukko, jonka se Redramassa avasi:

“Jos kukaan ei tykkää tästä biisistä niin se on ihan ok. Mulle oli tosi tärkeää julkaista juuri nyt biisi, joka aiheutti mussa itsessäni tunnereaktion.”

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter