Kuuntele ”Verta, hikeä ja kyybeleitä” tästä: https://lnk.to/verta-hikea-kyybeleita

Paleface julkaisi tänään uuden singlen ”Verta, hikeä ja kyybeleitä”, joka kommentoi koko kansakuntaa ravistanutta Jari Aarnio -tapausta. Paleface tunnetaan yhteiskunnallisia aiheita käsittelevistä kappaleistaan, eikä uusi single tee tähän poikkeusta:

Aarnion tapauksessa totuus on todella tarua ihmeellisempää. Siksi se on myös herkullinen laulun aihe. Suomessa on perinteisesti uskottu ettei täällä ole korruptiota, ja siksi Aarnion tapaus on ollut niin iso ja järisyttävä juttu ja herättänyt paljon kysymyksiä. Yhteiskunnan epäkohdat ei ole tällä hetkellä trendikkäin räppäämisen aihe, mutta siitä räpissä on kuitenkin alun alkaen ollut kyse. Verta, hikeä ja kyybeleitä yhdistyy myös vanhaan pilkkalaulun perinteeseen paljastamalla vallan mädännäisyyksiä”, kuvailee Paleface.

BennyBenin tuottama biitti vie ajassa taaksepäin kultaiselle 90-luvulle. Miihkali Jaatisen banjo tuo mukaan akustista vaibia. Väliosan yleisönhuudatus nostaa hattua hiphopin parhaille perinteille. Moni on varmaan mielissään, että vihdoinkin myös Pale räppää rahasta!

Paleface eli Karri Miettinen on uuden singlen lisäksi aktiivinen myös muilla kulttuurin alueilla. Paleface julkaisee 3.10. kirjan ”Viides Maamme-kirja – eli ajatuksia suomalaisuudesta”, joka on vilpitön monologi suomalaisuudesta, eräänlainen rakkaudentunnustus Suomelle ja kontribuutio suomalaiseen arvokeskusteluun. Se käy ennakkoluulottomasti ennakkoluuloja vastaan ja käsittelee mm. suomalaisten suhdetta luontoon, postnationalismia, totuudenjälkeistä aikaa, Suomea rauhanvälittäjänä, vihapuhetta, Suomen sisällissotaa ja feminismiä. Sarja pamflettimaisia kannanottoja avaa uusia näkökulmia käsitteisiin, joita moni pitää itsestäänselvyyksinä ja joita moni on ominut omiin poliittisiin tarkoituksiinsa. Viides maamme-kirja on kirja ihan tavallisista asioista ja se muistuttaa meitä siitä että todellisuuksia on aina enemmän kuin yksi.

Tämän lisäksi Palefacen kirjoittama Ihmepoika A -ooppera valittiin juuri vuoden 2017 parhaaksi oopperaksi kansainvälisessä Young Audiences Music Awards (YAMawards) -kilpailussa. Kilpailussa palkitaan parhaita esimerkkejä oopperatalojen viimeisimmistä projekteista nuorten ja lasten kanssa.

Kuuntele ”Verta, hikeä ja kyybeleitä”: https://lnk.to/verta-hikea-kyybeleita
Pressikuvat: http://www.sonymusic.fi/artist/paleface/
Facebook: https://www.facebook.com/PalefaceOfficial/
Instagram: https://www.instagram.com/palefaceofficial/