Paleface julkaisi kokonaan sananmuunnoksista koostuvan kappaleen ”Käsi iskee”

Paleface julkaisi kokonaan sananmuunnoksista koostuvan kappaleen ”Käsi iskee”

24.05.2019 Uutiset Paleface

Paleface julkaisi kokonaan sananmuunnoksista koostuvan kappaleen ”Käsi iskee feat. DJ Massimo”

Tänään julkaistiin myös Palefacen ja Esa Salmisen kirja ”Kolmetoista kertaa kovempi – räppärin käsikirja”

Katso ”Käsi iskee feat. DJ Massimo” -lyriikkavideo tästä: http://bit.ly/PalefaceKäsiIskeeVideo

Suomalaisen hiphopin pioneeri Paleface julkaisi tänään uuden kappaleen ”Käsi iskee feat. DJ Massimo”. Kappale on toinen single 31.5. julkaistavalta ”Isi käskee” -EP:ltä. Poikkeuksellisen kappaleesta tekee se, että se koostuu kokonaan sananmuunnoksista: 

Verbaaliakrobatiaa ilman turvaverkkoja! Kaikkihan tietää, että huono huumori pidentää mukavasti keikkareissuilla matkaa. Sanamuunnokset ja muu verbaaliakrobatia ovat iso osa kiertueiden selviytymistaitoja. Ollaan harrastettu etenkin sananmuunnoksia keikkareissuilla antaumuksella. 

Skrivasin vuonna 2011 Palaneen käryä-albumille kappaleen nimeltä Patinoitunut runomies. Siinä räppäsin pelkillä sananmuunnoksilla. Kappaleesta on tullut fanien keskuudessa oikea kulttiklassikko. Kakkososa on ollut suunnitteilla jo vuosia ja nyt kun halusin tehdä kirjan yhteyteen EP:n, jossa testailen erilaisia tapoja räpätä totesin, että myös tämä konsepti sopii hyvin julkaisun henkeen.

Kappaleella on vahva Tampere-edustus, sillä Dj Sweedy tuotti biitin ja levysoitinvelho Dj Massimo raapii kertseissä. Raidalle tallentui raakaa skilliä. Mikkikopista nousi höyry kun purkitin tätä biisiä!
” kuvailee Paleface.

Verbaaliakrobatia on koko 31.5. julkaistavan ”Isi käskee” -EP:n kantava teema. ”Käsi iskee” -kappaleen ohella tästä näytteenä on viime viikolla julkaistu, aakkosia kirjain kerrallaan läpi käyvä ”Aakkosmurha”-kappale.

Halusin tulevalla EP:llä pistää oman tekemisen testiin ja sylkeä kuin viimeistä päivää. Tämä on todella perinnetietoinen räppi-EP. Siinä ollaan ikään kuin hiphopin perusasioiden äärellä. Kaikki räpit on rykäisty nauhalle kerralla, ilman hieromista ja editointia. Tässä kuuluu nyt raaka skilli. Kuten myös levyn kannessa, halusin näyttää tällä julkaisulla räppärin hampaani!

Palefacen uusi EP linkittyy myös Like Kustannuksen 24.5. julkaisemaan kirjaan ”Kolmetoista kertaa kovempi – Räppärin käsikirja”, joka on Palefacen ja Esa Salmisen suurtyö. Yli 500-sivuisen järkäleen kirjoitusprosessi kesti useamman vuoden ajan. Näin laajaa ja yksityiskohtaista tietoa räppäämisen ja räppien kirjoittamisen tekniikasta ei ole ollut aiemmin saatavilla. 

Teimme kirjaa varten yli 70 haastattelua ja teoksessa ’ammattisalaisuuksiaan’ paljastavat muun muassa Pyhimys, Gettomasa, Gasellit, Adikia, Mercedes Bentso ja Asa. Kirjassa pohdiskellaan flowta ja hengitystekniikkaa, räppärin tonea ja fraseerausta, erilaisia kirjoitusprosesseja ja esimerkiksi settilistojen tekemistä ja studiotyöskentelyä. Mukana on läppää sananvapaudesta ja vastuusta, monimuotoistuvasta räppiskenestä ja erilaisista lyyrisistä työkaluista. Lisäksi kirjassa on suomiräp-notaatioita, joissa tunnettujen biisien tekstejä on aseteltu tahtiviivastolle. Monet suomiämseet kertovat tarinoita biisiensä takaa ja esimerkiksi Kube ja Mikael Gabriel perkaavat vielä kerran biiffinsä ja hautaavat lopullisesti sotakirveen.

Räppärin käsikirjaa skrivatessa on tullut mietittyä skillssien perimmäistä olemusta ja sitä mikä tekee suomiräppärin flowsta doupin. Testailen tulevalla EP:llä erilaisia tapoja rimmata ja vetelen tykkejä esiin hiphopin parhaimpien perinteiden hengessä. Aika moni kolleega on ollut biisit kuultuaan, että ’huh-huh, nyt on paha meininki!
’”

PALEFACE – Isi käskee EP 31.5.
1. Aakkosmurha
2. Deadlainit paukkuu feat. Timo Lassy
3. Space Cake
4. Käsi iskee feat. DJ Massimo
5. Tiskijukka

www.instagram.com/palefaceofficial/
https://www.facebook.com/PalefaceOfficial

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter