Palefacelta toukokuussa uusi EP ja kirja – EP:n ensimmäinen single ”Aakkosmurha” julkaistiin tänään

Palefacelta toukokuussa uusi EP ja kirja – EP:n ensimmäinen single ”Aakkosmurha” julkaistiin tänään

17.05.2019 Uutiset Paleface

“Testailen tällä EP:llä erilaisia tapoja rimmata ja vetelen tykkejä esiin hiphopin parhaimpien perinteiden hengessä”

Katso ”Aakkosmurha” -lyriikkavideo tästä: http://bit.ly/PalefaceAakkosmurhaVideo


Suomalaisen hiphopin pioneeri Paleface julkaisi tänään uuden singlen ”Aakkosmurha”. Kappale on ensimmäinen single 31.5. julkaistavalta ”Isi käskee” -EP:ltä. Kirjain kerrallaan aakkosia läpi käyvä ”Aakkosmurha” esittelee Palefacen raakaa teknistä osaamista:

Aakkosräpit on olleet agendalla jo pidempään. Jenkkiräpissä on ollut vastaavia kokeiluja ja jotain saman suuntaista myös Suomessa, mutta näin kokonaisvaltaisesti kukaan ei ole aiemmin tainnut räpätä aakkosia läpi. Viimein löytyi oikea biitti, kun sain Sonjay Beatsilta tämän shamanistisen rytmin. Lopputulos on neljä säkeistöä TULTA!” kertoo Paleface.

Halusin tulevalla EP:llä muutenkin pistää oman tekemisen testiin ja sylkeä kuin viimeistä päivää. Tämä on todella perinnetietoinen räppi-EP. Siinä ollaan ikään kuin hiphopin perusasioiden äärellä. Kaikki räpit on rykäisty nauhalle kerralla, ilman hieromista ja editointia. Tässä kuuluu nyt raaka skilli. Kuten myös levyn kannessa, halusin näyttää tällä julkaisulla räppärin hampaani!

Palefacen uusi EP linkittyy myös Like Kustannuksen 24.5. julkaisemaan kirjaan ”Kolmetoista kertaa kovempi – Räppärin käsikirja”, joka on Palefacen ja Esa Salmisen suurtyö. Yli 500 sivuisen järkäleen kirjoitusprosessi kesti useamman vuoden ajan. Näin laajaa ja yksityiskohtaista tietoa räppäämisen ja räppien kirjoittamisen tekniikasta ei ole ollut aiemmin saatavilla.

Teimme kirjaa varten yli 70 haastattelua ja teoksessa ’ammattisalaisuuksiaan’ paljastavat muun muassa Pyhimys, Gettomasa, Gasellit, Adikia, Mercedes Bentso ja Asa. Kirjassa pohdiskellaan flowta ja hengitystekniikkaa, räppärin tonea ja fraseerausta, erilaisia kirjoitusprosesseja ja esimerkiksi settilistojen tekemistä ja studiotyöskentelyä. Mukana on läppää sananvapaudesta ja vastuusta, monimuotoistuvasta räppiskenestä ja erilaisista lyyrisistä työkaluista. Lisäksi kirjassa on suomiräp-notaatioita, joissa tunnettujen biisien tekstejä on aseteltu tahtiviivastolle. Monet suomiämseet kertovat tarinoita biisiensä takaa ja esimerkiksi Kube ja Mikael Gabriel perkaavat vielä kerran biiffinsä ja hautaavat lopullisesti sotakirveen.

Räppärin käsikirjaa skrivatessa on tullut mietittyä skillssien perimmäistä olemusta ja sitä mikä tekee suomiräppärin flowsta doupin. Testailen tulevalla EP:llä erilaisia tapoja rimmata ja vetelen tykkejä esiin hiphopin parhaimpien perinteiden hengessä. Aika moni kolleega on ollut biisit kuultuaan, että ’huh-huh, nyt on paha meininki!’https://www.facebook.com/PalefaceOfficial/
https://www.instagram.com/palefaceofficial/

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter