BARCELONASTA POPMUSIIKIN TULEVAISUUDEN SUUNNANNÄYTTÄJÄKSI

Rosalían El Mal Querer -albumi sai julkaisunsa tänään

 

Barcelonasta koko maailman tietoisuuteen ponnistanut 25-vuotias Rosalía on tänään julkaissut toisen albuminsa El Mal Querer, jonka hän on kirjoittanut ja tuottanut yhdessä Pablo ”El Guincho” Diaz-Reixan kanssa. Albumi tarjoaa kuulijalle ainutlaatuisen kuuntelukokemuksen, kun perinteinen flamenco tuodaan nykypäivään näyttämään suuntaa koko popmusiikin tulevaisuudelle. Musiikin lisäksi Rosalían luovuus ja lahjakkuus näkyy keikoilla ja musiikkivideoilla, joista on tehty poikkeuksellisen hienoja visuaalisia elämyksiä.

Rosalía kertoo: “‘El Mal Querer’ is the way I understand flamenco music here and now. I’ve been working on this project two whole years of my life, building it with no rush. It has helped me to improve and grow as a musician, composer and producer – for which I am thankful. My dream has always been to share my music with people, and these are songs that were made for everybody.”

Albumin ensimmäinen single Malamente sai julkaisunsa toukokuussa ja tähän mennessä se on kerännyt jo yli 25 miljoonaa katselua YouTubeen ja 34 miljoonaa striimiä Spotifyyn. Kappale toi Rosalíalle 5 ehdokkuutta Latin Grammyissa, mikä on enemmän kuin kellään toisella naisartistilla. Malamentea seurasi kappale Pienso En Tu Mira sekä tällä viikolla julkaistu Di Mi Nombre. Kaikki albumin kappaleet ovat omia lukujaan tarinassa, jonka albumi kokonaisuutena muodostaa. Tarinan pääosassa on nainen, joka käy rakkauden ylä- ja alamäkiä läpi myrkyllisessä suhteessa. Lopulta tarinan sankari vapautuu ja vahvistuu kokemuksen myötä.

Rosalían fanijoukkoon kuuluu jo muun muassa artistit kuten Pharrell Williams, Khalid ja Diplo. Superlahjakas Rosalía on vahvasti esillä myös muotipiireissä, ja hänet on vahvistettu Penélope Cruzin rinnalle seuraavaan Pedro Almodóvarin elokuvaan Dolor y Gloria. Globaali läpimurto on jo käsin kosketeltavaa, kun Rosalía on kiinnitetty esiintymään viikonloppuna MTV European Music Awardseissa.

 

El Mal Querer
1. Malamente (Cap.1: Augurio)
2. Que No Salga La Luna (Cap.2: Boda)
3. Pienso En Tu Mirá (Cap.3: Celos)
4. De Aquí No Sales (Cap.4: Disputa)
5. Reniego (Cap.5: Lamento)
6. Preso (Cap.6: Clausura)
7. Bagdad (Cap.7: Liturgia)
8. Di Mi Nombre (Cap.8: Éxtasis)
9. Nana (Cap.9: Concepción)
10. Maldición (Cap.10: Cordura)
11. A Ningùn Hombre (Cap.11: Poder)

 

Kuuntele El Mal Querer -albumia
Katso Malamente -musiikkivideo
Promokuvat

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter