Lauluyhtye Rajaton julkaisi tänään singlen ”Myrskyn jälkeen”, jolla kuullaan edesmenneen laulajalegenda Kari Tapion sykähdyttävää tulkintaa. Soila Sariolan sovittama kappale on rakennettu Kari Tapion alkuperäisen lauluraidan ympärille. ”Myrskyn jälkeen” on kolmas näyte yhtyeen 3. marraskuuta julkaistavalta ”Tuhansien laulujen maa” -albumilta, jolla kuullaan versioita Suomen historian hienoimmista sävellyksistä ja sanoituksista. Albumi juhlistaa 100-vuotiasta Suomea ja 20-vuotiasta Rajatonta. Yhtyeen 20-vuotisjuhlakonserttia vietetään Finlandia-talolla 4. marraskuuta.

Kuuntele ”Myrskyn jälkeen” tästä: https://lnk.to/Myrskyn-jalkeen

”Sain sovitusta varten käyttööni Karin alkuperäisen lauluraidan, joka oli irroitettu kappaleen muusta kontekstista. Karin soolotulkinta kokonaisuudessaan, ilman minkäänlaisia soittimia tai lisäyksiä oli todella pysäyttävä. Kelasin äänitettä alkuun aina uudelleen ja uudelleen, koska en heti pystynyt liikutukseltani ajattelemaan mitään sovitusteknisiä asioita – niin hienosti Kari tulkitsi melodiaan nivoutuvaa tekstiä ja tarinaa.”

”Halusin sovittaa kappaleen niin, että alkuperäisen version herkkyys korostuisi entisestään. Teksti on hieno ja moniulotteinen, vaikka en ole oikeastaan aikaisemmin ymmärtänyt sitä sillä tavalla kuin nyt. Minusta tuntuu, että kokonaisuus on suurella kunnioituksella ja sydämellä tehty. Itselleni matka Karin kanssa oli ehdottomasti tämän levyn kohokohta. Kiitos siis lauluista ja muistoista, Kari!” kuvailee kappaleen sovittanut Rajaton-yhtyeen Soila Sariola.

Rajaton julkaisee 20-vuotisen uransa ja 100-vuotiaan Suomen kunniaksi 3. marraskuuta albumin ”Tuhansien laulujen maa”. Albumilla kuullaan vierailevina solisteina maamme eturivin artisteja sekä jo edesmenneitä legendoja. Katso kappalelista alta:

1. PARATIISI feat. Rauli Badding Somerjoki
2. SÄKKIJÄRVEN POLKKA
3. ROMANSSI
4. MISSÄ MURUSENI ON feat. Jenni Vartiainen
5. PÄIVÄNSÄDE JA MENNINKÄINEN
6. SATUMAA
7. MURHEELLISTEN LAULUJEN MAA feat. Martti Syrjä
8. RAKKAUS ON LUMIVALKOINEN
9. SATULINNA feat. Jari Sillanpää
10. PUHELINLANGAT LAULAA feat. Katri Helena
11. STORMSKÄRS MAJA feat. The Real Group
12. MYRSKYN JÄLKEEN feat. Kari Tapio
13. ALBATROSSI

Rajattoman juhlavuosi huipentuu uuden albumin lisäksi suureen juhlakonserttiin Finlandia-talolla 4. marraskuuta. Suomen menestyneimmän a cappella -lauluyhtyeen upeassa illassa ovat mukana myös Rajattoman tähtivieraat vuosien varrelta.

Liput konserttiin: http://www.ticketmaster.fi/event/rajaton-20-vuotisjuhlakonsertti-lippuja/209771

Rajaton on 20-vuotisen uransa aikana noussut yhdeksi maamme ikonisimmista yhtyeistä. Rajaton on tehnyt noin 1500 esiintymistä 5 maanosassa ja 30 maassa sekä julkaissut 15 albumia ja 2 DVD:tä, jotka ovat myyneet maailmanlaajuisesti yli 400 000 kappaletta. Suomessa yhtye on saanut yhden tuplaplatina-, kaksi platina- ja kahdeksan kultalevyä. Yhtyeen albumi ”Joulu” on myynyt yli 80 000 kappaletta ja vuodesta 2003 lähtien järjestetystä joulukiertueesta on tullut instituutio, joka kerää vuosittain 15000-20000 kuulijaa.

”Pitkän uramme salaisuus on kenties se, että Rajattomassa on ikään kuin monta yhtyettä yhdessä. Yhtyeen jäsenillä on keskenään hyvin erilaiset musiikilliset taustat, ja koko yhtye osallistuu säveltämiseen ja sovittamiseen. Teemme jatkuvasti konsertteja lukuisilla erilaisilla ohjelmistoilla”
, sanoo yhtyeen sopraano Virpi Moskari.