Sitku-yhtyeen uusi single ”Happee” kertoo kiireestä ja siltä pakenemisesta

Sitku-yhtyeen uusi single ”Happee” kertoo kiireestä ja siltä pakenemisesta

09.02.2018 Uutiset Sitku

”Kappaletta on esitetty keikoilla jo jonkin aikaa, ja yleensä juuri tämän biisin aikana niin yleisössä kuin lavalla on ollut illan paras meininki!”

Kuuntele Happee tästä: https://lnk.to/sitku-happee

Sitku on laulaja-kitaristi Rosa-Marian ja räppäri Tiia Karoliinan muodostama yhtye, joka julkaisi tänään kolmannen singlen ”Happee”. Duo on julkaissut aiemmin singlet ”Helsinkiin” ja ”Hirveä pari” sekä lämmitellyt Haloo Helsinki! -yhtyettä osalla tämän kevätkiertueen ja areenakiertueen keikoista. Yhtye on esiintynyt mm. TubeConissa sekä Helsinki Pride -puistokonsertissa.

”Happee” esittelee jälleen uuden puolen raikkaasta yhtyeestä. Kappale käsittelee sanoituksissaan kiirettä ja siltä pakenemista:

Me halutaan yllättää ja tehdä monipuolista musaa. Helsinkiin ja Hirveä pari esitteli meidän melodista pop/rock-puolta, kun taas Happeella keskitytään enemmän fiilikseen ja asenteeseen. Biisissä on skeittipunkräp-henkeä, jossa meidän omat musiikilliset juuret on. Kappaletta on esitetty keikoilla jo jonkin aikaa, ja yleensä juuri tämän biisin aikana niin yleisössä kuin lavalla on ollut illan paras meininki!

Nykypäivä velvoittaa olemaan jatkuvasti tavoitettavissa, mikä aiheuttaa stressiä. Kappale kuvastaa niitä fiiliksiä, kun haluaisi olla vain rauhassa ilman häiriötekijöitä ja kun tarvitsee rauhaa pään pyöriessä tuhansilla ylikierroksilla”, kuvailevat Rosa-Maria ja Tiia Karoliina.

Jo useamman vuoden kasassa ollut Sitku sai alkunsa Tiia Karoliinan ja Rosa-Marian tavattua Helsingissä toistensa keikoilla. Sitkun musiikki on tunnelmaltaan rentoa ja letkeää, mutta tekstit ovat puhuttelevia. Elämän kipeitäkin asioita käsitellään, mutta perimmäisenä tunteena on toivo. Debyyttisingle Helsinkiin tiivisti duon tarinan tähän päivään asti:

Kun tavattiin Rosan kanssa, asuin vielä Oulussa. Tavattiin Helsingissä toistemme keikoilla, tutustuttiin ja alettiin duunata enemmän musaa. Tehtiin ensin etänä, mutta kerran Helsingissä tavatessamme Rosa soitti biisin kertsin ’Hei mä muutan Helsinkiin’. Se oli eka biisi joka tehtiin valmiiksi ja seuraavana syksynä biisin mukaisesti muutin Helsinkiin ja alettiin tekemään enemmänkin musaa”, kertoo Tiia Karoliina.

Tulevaisuuden tavoitteena on työstää lisää musiikkia ja saada sille kuulijakuntaa. Yksi lyhyen tähtäimen isoimmista tavoitteista on päästä tekemään enemmänkin keikkoja ja soittamaan mm. kesäfestareiden lavoille. Radiosoittoa toki myös toivotaan. Sitku on pitkän tähtäimen bändi ja toivommekin, että teemme musiikkia yhdessä vielä vuosien kuluttua. Kaikista suurin toive on tietenkin se, että saisi tehdä musiikkia elääkseen”, kertoo Rosa-Maria.

Kuuntele Happee: https://lnk.to/sitku-happee

https://www.instagram.com/sitkuyhtye

https://www.facebook.com/sitkuyhtye

Pressikuvat:
http://www.sonymusic.fi/artist/sitku

la 24.2.2018 SEMIFINAL Helsinki
pe 25.5.2018 – la 26.5.2018 J3 CAFEBAR Ylivieska
ke 30.5.2018 BAR LOOSE Helsinki
su 19.8.2018 PATO KLUBI (Taideruukki) Kouvola – Kuusankoski

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter