Softengine-yhtyeen Topi Latukka julkaisi ensimmäisen suomenkielisen soolosinglensä ”Pehmeitä pintoi”

”Yksin oleminen ja suomeksi laulaminen tuntuu nyt oikealta”

Kuuntele ”Pehmeitä pintoi” tästä: https://lnk.to/TopiLatukka-Pehmeitapintoi

Softengine-yhtyeen laulajana tunnettu Topi Latukka aloittaa suomenkielisen soolouran julkaisemalla ensimmäisen singlen ”Pehmeitä pintoi”. Minimalistinen ja elektroninen popkappale antaa esimakua ensi vuonna julkaistavalta debyyttialbumilta.

Kappale sekä tulevan albumin materiaali ovat syntyneet uudenlaisessa elämäntilanteessa:

Pehmeitä pintoi kertoo toisen ihmisen lämmön ja pehmeyden tärkeydestä, kun ulkomaailma on usein karu ja kylmä. Oon muuttanut ekaa kertaa mun elämässä yksin asumaan ja näissä uusissa biiseissä eron tunnelma on vahvasti läsnä. Nyt ei tunnu yhtään omalta tehdä jotain party jees –asiaa”, kertoo Latukka.

Topi Latukka päätyi tekemään soolouraa bändin ohella pitkän kypsyttelyn tuloksena:

“Oon tehnyt paljon biisisessioita viime vuosina ja laulanut tosi paljon demoja narulle. Tyypit on ollu silleen, että miksi ihmeessä en julkaise soolomatskua suomeksi? Olin aluksi ihan nou nou, mutta vuosi vuodelta ajatus on alkanut tuntua paremmalta. Nyt on se hetki, kun yksin oleminen ja suomeksi laulaminen tuntuu oikealta.

Haluan tehdä intiimiä ja läheistä soundia joka menee luureilla kuunneltuna melkein ASMR-tasolle. Mun ääni kuulostaa suomen kielellä aika erilaiselta ja tulee tosi iholle. Kovaa ja korkealta lauletun rockin ja kaiken ison jälkeen on freesiä tehdä tällaista”, kuvailee Latukka.

Topi Latukka on 24-vuotias laulaja/lauluntekijä, joka tunnetaan myös Softengine-yhtyeen laulajana, lauluntekijänä ja kitaristina. Englanninkielistä rockia soittava Softengine nousi suuren yleisön tietoisuuteen Suomen vuoden 2014 Euroviisu-edustajana. Latukka kirjoittaa lauluja myös muille artisteille niin Suomessa kuin ulkomailla.

http://www.instagram.com/topilatukka

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter