Jenna Alexa on 24-vuotias helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä, jolle musiikkia ja laulaminen on ollut iso osa elämää pienestä pitäen:

 

Pienenä lauloin aina ja paljon omaksi ilokseni ja muiden harmiksi, mutta sitten ala-asteella musiikkiluokalle päästyäni tajusin, että ehkä mä haluaisin laulaa myös muiden iloksi. Siitä alkoi kehittymään ymmärrys omaan potentialiin laulajana, jota sitten lähdinkin omatoimisesti kehittämään. Kuuntelin paljon 90-luvun ja 00-luvun suuria naislaulajia, kuten Beyoncé, Christina Aguilera, Whitney Houston jne., joilta sitten ammensin paljon tekniikkaa omaan lauluuni.”

 

Laulajalahjakkuuden haaveet artistiudesta alkoivat konkretisoitua viime syksynä Sony Musicin kanssa kirjoitetun levytyssopimuksen myötä. Tänään perjantaina julkaistaan vuoden mittaan työstetty debyytti-EP ”Ei oo aikaa”, jonka sinkkuna toimii ”Gone ennen ku herään” -kappale:

 

”Gone ennen ku herään” on itseasiassa ainut biisi, jota en ole itse ollut kirjoittamassa. Silti, ekan kerran kun kuulin tämän, tuli sellainen olo et wau, tän mä haluan itelleni koska se sopii niin hyvin mun stooriin. Usein musassa käy just niin, ja se on myös jotain mitä haluun että mun kuuntelijat kokee ja voi samaistua tarinaan. Muutamia pieniä muutoksia kappaleeseen sit tehtiin ja tajuttiin, että tää vois olla jopa eka sinkku.”

 

EP:n kaksi muuta kappaletta ovat voimaballadi ”Ihana sä” sekä akkarivetoinen tulkinta ”Ei oo aikaa”:

 

”Palloteltiin hetken aikaa, että mitkä kaks muuta biisiä valikoituis EP:lle jotta se olis tarpeeks täyteläinen, mut jättäis silti jengin vähän odottelemaan lisää. ”Ihana sä”, joka on enemmän semmoinen voimaballadi, kolahti siihen paikalle jotenki tosi täydellisesti – tällä biisillä mut kuitenkin sainattiin Sonylle. Mä kävin semmosen helvetinmoisen tunnekuohun ja itteni ettimisen viime vuonna läpi, josta sit synty tää kappale. Kaikki ei oo aina niin mustavalkosta, et vaikka sanoo jollekin ei, ni silti voi kaivata sitä. EP:n nimikkobiisi ”Ei oo aikaa” sit taas kertoo enemmän siitä, kun nykypäivänä kaikki keskittyy uriinsa ja omaan itseensä niin paljon enemmän, ettei rakastuminen tai rakkaus oo enää ensisijaista ja ihanaa. Haetaan yhen illan juttuja eikä niinkään loppuelämän rakkautta.”

 

”Mä haluun kertoo tarinaa mun kappaleilla, en välttämättä aina vain omasta elämästäni, mut joku ne fiilikset ja kokemukset on kuitenki käyny läpi. Jokaisessa biisissä on osa mua, ja pystyn samaistumaan niistä joka ikiseen” Jenna Alexa kertoo musiikistaan.

 

Tubeconissa viime viikolla ensimmäistä kertaa livenä nähdyn artistin ensimmäinen oma bändikeikka soitetaan tänään Bar Loosessa.

 

Jenna Alexa somessa:

https://www.instagram.com/jennalexavirallinen/

https://www.facebook.com/jennalexavirallinen/

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter